Mai blogbejegyzésem szokásomhoz hiven más országok gazdasági nehézségeit elemzi. Ezeket az adatokat honnan máshonnan venném mint a Financial Timesből. Ezzel az újsággal kelek és fekszem, a wc-n is ezt olvasom, Toto házát is ezzel bélelem a hideg ellen, sőt a gyerekeknek mindig ebből olvasom az esti mesét.
Mai mese például a Hamismondó juhász volt, ami olyan mint az igazmondó csak ő mindig füllent. Jó kis mese, szeretem. 3 próbát kell kiállnia a főhősnek, hogy elnyerje a fele királyságot és Klára királylány kezét. A juhásznak először a Választókkal kell megkűzdenie. Igér nekik fűt és fát, csak, hogy higgyenek neki. Végűl sikerül meggyőznie őket és ezzel teljesitette az első feladatot. Nagy haragra gerjedt ettől a másik hazug, az Orbánság fejedelme és szópárbajra hivja ki a juhászt. Mindenfélét vagdosnak egymás fejéhez, versenyeznek ki tud nagyobbat mondani. De a juhásznál jobban senki sem lódit ezért aztán itt is győzedelmeskedik. A harmadik és legnehezebb próba a Válság legyőzése. Itt a juhász ugyan elbukik mivel a Válság erősebb nála, de magának azt hazudja, hogy kezelni tudja a Válságot és végül magának követeli nem csak a fele, de az egész királyságot és természetesen Klára királylányt. Ez a mese vége. Én nagyon szeretem ezt a történetet, a gyerekek meg inkább már az elején bealszanak, csak hogy ne kelljen végighallgatniuk.

Szóval elemzem a más országok helyzetét. Németország 3%, Nagy-Británnia 4%, Japán 13% gazdasági visszaeséssel számolhat. Magunkat nem emlitem. Sajnos nincs még rá szám. Illetve van, de olyan hosszú, hogy még nem lehet leirni. Ami a legrosszabb, hogy az IMF is csődközelben van, pedig decemberben milyen nagy mellénnyel adott hitelt nekünk. Ne legyenek illuzióitok. Ahogy a haza bankok, úgy ők is változtatni fognak a hitelfeltételeken, és a kamatokon. Lényegében az utolsó bőrt is le fogják nyúzni erről az országról. Van egy mondás Barátaim, addig nyújtózkodj, amig a takaród ér. Most az IMF Japántól kért és kapott 100 milliárd dollárt és megbontotta aranytartalékát is. De mi kitől fogunk koldulni? Pedig az én Válságkezelésem a hitelekre támaszkodik és már igy is kétszer adtam el teljes Kurva-országot. Mi lesz most? Kicsit aggódom, hogy ha a Válság tovább nő akkor az embereket el kell majd adnom rabszolgának, hogy a hitelek kamatait fizetni tudjam. Lárifári. És akkor mi van?


De Ti Barátaim ne féljetek, ha úgy alakul, akkor Titeket is gondolkodás nélkül beáldozlak. Ekkora áldozatot még be tudok vállalni.

 

 

Forrás: http://kapcsolat.hu/blog/barmilyen_szamnal_lehet_rosszabbat_mondani

WebTag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-gyurcsany.blog.hu/api/trackback/id/tr81956638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása