Elolvastam a javaslatot, amit a Reformszövetség tett a Válság kezelésére. Hiába választották a REFORM nevet, hogy nekem tetszenek, most jól mellényúltak, mivel ők valóban a Válság megoldását keresik és nem veszik figyelembe a Mi (Én és a Párt) érdekeit. A cél, amit megfogalmaztak hasonló az enyémhez, de iránya pont ellentétes. Tehát ők adócsökkentéskor valóban csökkentésre is gondolnak. Nem tudom követni ezt a logikát. A másik gondom vele, hogy túl gyorsan mutatnának látványos eredményeket és ezzel megelőznénk szlovák barátainkat. Ilyet még véletlenül sem szabad tenni, hiszen akkor Kurva-ország jó esélyekkel és pozitiv gazdasági mutatokkal lábalna ki a Válságból. Ez kinek lenne jó? Nekem biztosan nem! Szóval a javaslatnak a sarkallatos pontja a radikalitás (ezt a szót, ellentétben a reformmal utálom), ami egyaránt súlytana szegényt, gazdagot, segélyből élőt és nyugdijast. Ki szavazna akkor ránk 2010ben? És mi lesz az Érinthetetlenekkel? Idemásolom a hasonlatomat, mert annyira tetszik, ahogy a változást a futáshoz hasonlitom. Főleg most, hogy már elvonási tünetek is jelentkeztek a futásmegvonás miatt. Futok álmomban, futok a parlament lépcsőin, a WCre is futva megyek, nehogy becsináljak és persze futok a változások elöl is. Szóval ezt irom a mai blogon: "Nem az a kérdés, hogy jobb-e 100 métert 12 másodperc alatt lefutni - és ez még nagyon messze van a világcsúcstól -, mint mondjuk 15 másodperc alatt. A kérdés az, hogy aki ezt a 18 másodperc alatt futja, az eredményesen ösztökélhető-e arra, hogy egy hónap alatt 12 másodpercre csökkentse ezt a szintidőt, vagy meg kell elégedni a 15 másodperccel."
Értitek? Tehát nem szabad a maximumra törekedni. Szerencsére a magyar sportolóink nem igy gondolják, mint én és igy volt Egerszegink, Darnyink, Vargánk, Janicsunk és persze volt/van vizilabda válogatottunk, akik sorra hozzák haza az aranyakat. Persze tőlük pont ezért meg is vontam az állami támogatás egy részét, nehogy az ő példájuk legyen irányadó. Jegyezzétek meg Barátaim, Kurva-országban a magas teljesitmény nem erény, hanem lázadó magatartás. Kiskorom kedvenc verse a Birka iskola. Gondolom ismeriket. "Ki nem szólt csak bégetett, az kapott dicséretet. Ki oda se ballagot, még jutalmat is kapott". Igy már érthető mindenki számára, hogy a reform is csak addig reform amig nem tesz semmit. Ez az én politikai hitvallásom.

A Reformszövetségre pedig rá fogom úszitani a Tibit vagy a Jani kapcsolatát, hogy legyen jobb dolguk, mint beleszólni az én dolgaimba. Nem szeretem az ilyen okoskodást, főleg ha azt neves és hozzáértő emberek teszik. Tehát ne csodálkozzatok, ha maholnap megjelenik egyik-másik tagjáról valami kompromitáló, mert én igy szoktam ezeket intézni.

Ma 2 szavazás is lesz a Parlament feloszlatásáról. Persze mind a kettő el fog bukni, mert az SZDSZ úgysem mer igennel szavazni, de még tartozkodni sem. Hiszen tudják jól, egy új választáson esélyük se lenne bejutni a Parlamentbe.


Tegyük a dolgunkat, és véletlenül se törekedjünk a maximumra Barátaim!

 

Forrás: http://kapcsolat.hu/blog/a_reformszovetseg_javaslatairol

WebTag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-gyurcsany.blog.hu/api/trackback/id/tr74960835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2009.02.23. 20:34:14

Pedig ez végre egy igazi reformcsomag lehetne. Nem pénzbehajtás, "bársonyos reform", kamuintézkedések hegyei, mint kurcsány korábbi és jelenlegi 5letelése, hanem REFORMCSOMAG. Csak ehhez ferkónak nincs mersze.
süti beállítások módosítása