A tegnapi nap a Nabucco csúcstalálkozó jegyében telt. Persze végül a döntés is megszületett. Meglepő módon mindenki a Nabucco-project mellett szavazott. Kicsit meg is ijedtem, hogy túl komoly esélyekhez juttatom Kurva-országot és hamar megemlítettem, hogy  persze "ez egy nagy, közös európai vállalkozás is, amelyhez az uniónak a költségvetéséből legkevesebb 200-300 millió euró támogatást kell adnia". Annó nálunk ezt Pápán lejmolásnak hívták. Hiába, megvan annak is a haszna, ha lentről kezdi az ember. Talán még így is nagy bevétele lehet az országnak ebből a lehetőségből, ezért a hiányzó pénzeket - mi másból - mint hitelből toldanám meg. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és az Európai Beruházási Bank (EIB) biztosan ad hitelt, jó magas kamattal, nekik meg odaadom jelzálogba a Dunát és a Tiszát.
 

Apropó. Nem is meséltem, hogy Omannal milyen jó megállapodást kötöttem. Nagyon kedvesek voltak és meglepően keveset kértek. Lényegében semmiségért nagy hasznot várhatunk. Földért olajat. Ennyi. Persze jómagam is kaptam ajándékot. Totó örülni fog az új kedvencnek, ami egy aranyozott lószerszámmal felnyergelt, gyönyörű fehér mén volt. Cserébe nem kértek mást, csak egy kis vizet a Dunából, kevés termőföldet, meg egy marék füvet. El se hiszem milyen jó cserét csináltam. Kicsit azért nyomaszt a dolog, mert mintha valami hasonló történetet már hallottam volna egyszer. Majd megkérdezem Tibit, hátha neki beugrik, honnan lehet olyan ismerős a sztori. Esetleg Karl May írt ilyesmit a Winnetouban?

Szóval Oman kap földet, mi pedig olajat. Bár Grafi motyogott nekem valamit, holmi uniós támogatásról, meg hogy az új rendelet szerint, amit minap hoztunk, már az kapja a pénzt aki megműveli a földet. Higgyétek el Barátaim, ez nagyon jó üzlet. Hiszen annyi földünk van, hogy ha mind bevetnénk egész Európát el tudnánk látni minden földi jóval. Ez pedig senkinek sem érdeke. Ugyan mire jó az, ha egy ország kihasználja kiváló természeti és éghajlati adottságait? Nem vezet az semmi jóra, higgyétek el Barátaim! Az arabok amúgyis sokkal jobb mezőgazdászok mint mi. Ananász, citrom, banán, füge. És ez még csak a kezdet. Nálunk fognak teremni a legjobb trópusi gyümölcsök. Végre valóra válik Bástya elvtárs álma! Igen, megcsináltuk!

Végre beköltözhettünk az új székházba. Nagyon szép és izlésesen van berendezve, minden bútor és festmény, mind-mind Tibi ízlését dícséri. Az ő építészeti tudományára alapozva megtartottuk a külső homlokzat eredeti mészkőburkolatát és a lépcsőház modernista, valamint Bauhaus-jegyeit is. A homlokzatot üvegfelület díszíti. A belső falait részben fehérre festettük, de Tibi javaslatára használtunk barackszín árnyalatot is. Sajnos egy dolgot nem sikerült megvalósítanunk. Személyes kérésem volt, hogy az utcának csak baloldala legyen. Az önkormányzat erre nem adott engedélyt. Pedig a VI. kerületben pont a mi emberünk ül. Biztosan megvette őt is az Ellenzék. Furcsamód a rendőrség valahonnan kapott egy fülest, hogy Verók Pityesz is benne van, a  most kibontakozó ingatlanbotrányban. Pitesz, ha te úgy, énis úgy!


Hazaérve kaptam a hírt, hogy elment Tasnádi Péter. A rendes Tasnádi halt meg és nem az amelyik félig valós, félig mondvacsinált ügyei miatt most is rács mögött ül. Tudja ő is, hogy kevés választási lehetősége van. Amíg nem vall a Fenyő-gyilkosság felbújtója ellen, addig ülni is fog. Ha pedig vall, akkor ez a kedves, mosolygós, magyar-történelem szakos tanár, úszószövetség elnök, labdarúgó EB bizottság elnöke, MOB alelnök, év sportvezetője kinyiratja mint a szart nem lesz elragadtattva.

Legyen ez most a végszó. Gondolkodjatok el Barátaim ki lehet ez a személy?!

 

Forrás: http://kapcsolat.hu/blog/display/73320

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-gyurcsany.blog.hu/api/trackback/id/tr6908359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2009.01.29. 12:57:39

Draskovics Tibor volt penzugy most rendeszeti miniszter

Zsaszka 2009.01.29. 13:03:49

Köszi, kissé tudatlanka vagyok.
Így már megtaláltam.

1979-1991 Pénzügyminisztérium
különböző beosztások, jogi főosztályvezető, helyettes államtitkár

1991-1992 Concordia Biztosítási Bróker Kft. ügyvezető igazgató

1992-1994
Arthur Andersen Kft.
adótanácsadó igazgató

1995-1998
Magyar Nemzeti Bank
Jegybank Tanács tagja

1994-1998
Pénzügyminisztérium
Közigazgatási Államtitkár

1999-2001
ABN AMRO Bank
Vezérigazgató, Vezérigazgató-helyettes, igazgatósági tag

1999-2002
Kereskedelmi és Hitelbank (K&H)
Vezérigazgató-helyettes, gazgatósági tag (az ABN AMRO-val történt egyesülés után)

2002-2004
Miniszterelnöki Hivatal
Címzetes Államtitkár, a Miniszterelnök Kabinetfőnöke

2004-2005
Pénzügyminisztérium Pénzügyminiszter

Államadósság Kezelő Központ Rt. (ÁKK Rt.)
igazgatósági tag

Magyar Villamos Művek Rt. (MVM Rt.)
az Igazgatóság elnöke

2006. június - 2007. június 30.
Államreform Bizottság
alelnök, kormánybiztos

2007 - 2008. Miniszterelnöki Hivatal tárca nélküli miniszter
2008 február - Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium
miniszter

süti beállítások módosítása