Napokban Tibikével arról beszélgettünk, hogy mit tudnánk tenni ezzel a Gárdával, vagy ahogy ő mondja "Gárlával". Az sajnos nem volt elég, hogy betiltottuk, mert hiába, az embereket nem tudjuk betiltani, legfeljebb lecsukni, de ehhez meg nincs elég hely a börtönökbe. Tibinek először az volt az ötlete, hogy engedjünk ki pár köztörvényest, de ezt hamar elvetettük. Persze nem azért, mert akkor bűnözők kerülnek az utcára, sokkal inkább az okból mert a jelenlegi helyzetben nem tudnánk lakást biztosítani nekik, a putrikban pedig kevés a hely, meg aztán jön a tél...

A másik ötlet sokkal jobban tetszett. Tiltsuk a be ruházatukat. Ez mekkora ötlet, és csak pár emberi jogot hág meg, ja meg az alkotmányt, így lényegében semmi nem áll utunkba. Aztán pár napra rá, már rendeletbe is foglaltuk, hogy bizony a Gárda-ruha viselete szabálysértés. Ennyi, ügy lezárva.

Sajnos azonban Tibi a túlzások embere, neki a világ csak szélsőségekből és jobbszélsőségesekből áll, így nem csoda, hogy hamar zűrbe keveredtünk, Tibi már csak ilyen. Így szeretjük. Történt ugyanis, hogy este elmentünk egy elegáns étterembe. Semmi flacni, - van ilyen szó egyáltalán? - csak bár testőr, Tibi meg a csajok. Már a ruhatárnál nem tetszett Tiborunk arckifejezése, láttam, valami nagyon nem kochser neki. Megkérdezni persze nem mertem, mert ilyenkor félő, hogy nekitámad az embernek. Szóval bementünk és leültünk egy asztalhoz. A pincér rövid idő múlva ott termet. - Adjon az Isten uraim - mondta tréfásan, de Tibike szemén láttam ennek fele se tréfa. Borsónyi agyában kattant valami aztán összeállt a kép. Felpattant és egy körbepörgőforgó rúgással letaglózta a pincért. Először nem értettem, mi okból tette ezt, de aztán kapcsoltam. Fekete nadrág, fehér vászoning, fekete mellény, és egy scholl gyógycipő, ami bakancsra emlékeztet. GÁRDISTÁK!!! A GÁRDISTÁK MÁR A SPÁJZBAN VANNAK!!! - ordította Tiborunk és csak kevésen múlt, hogy nem végezte ki helyben a vendéglátóst. Nehezen, de sikerült megnyugtatnunk. Ezután ettünk, szerencsére az étlapon nem szerepelt se cigányecsenye, se zsidótojás, mert ilyenkor ezekre is ugrik. Mivel a vacsora nem sikerült túl jól, nem volt felhőtlen a hangulat, gondoltam uccu, csináljuk meg, ugorjunk el a közelben lévő művelődési házba, ahol éppen néptáncfesztivált tartottak. Amikor beléptem tudtam, hogy baj lesz, mivel a színpadon népviseletbe öltözött fiatalok ropták a magyar táncot. Fekete kalap, mellény, fehér ing, fekete bőszárú nadrág és csizma. Sajnos lassú voltam, így Tibi kitört a testőrök gyűrűjéből és egyenesen a színpadra száguldott. Nem kímélt se istent, se embert, hárman alig birták megfékezni, apró kezeivel szörnyű pusztítást végzett. Szerencsére még időben sikerült hírzárlatot elrendelni, így erről most csak Ti tudtok kedves Barátaim. De senkinek egy szót se!

Már előre rettegek, hogy mi lesz ha a Gárda ruhát vált és ezentúl öltönyben és nyakkendőben jelenik meg a közterületen.

Addig is húzzunk bele!

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-gyurcsany.blog.hu/api/trackback/id/tr341540162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása