Válság van. A világ vezetői sorra módosítják a költségvetéseiket. Nekünk is kellene, hiszen Tibi nem készült ekkora, globális válságra. Persze a sajtónak azt kell nyilatkozni, hogy nincs szükség a költségvetés módosítására. Sőt, hogy megmutassam mennyire jól állunk még arra is futja, hogy Veres Jani 14 millióért vegyen új autót magának, ráadásul a VPOP-n keresztül, megkerülve így a közbeszerzési eljárást. Irgumburgum. Ez a Jani egyre szemtelenebb. Ha így folytatja, akkor nem fogom meghívni a következő rendkívüli ülésre. Ja ez nem jó, hiszen a legutóbbin sem vett részt, mert valami halaszthatatlan dolga volt.

Mivel fogalmam sincs, hogyan tudnám kezeli a válságot ezért összehívtam egy neves üzletemberekből álló megbeszélést, ahol ki-ki elmondhatta a maga véleményét. Gondolom feltünt, hogy a kormányból senki nem vett részt ezen a megbeszélésen és ez nem véletlen. Sajnos be kell, hogy valljam, mind alkalmatlanok.

  • Erika, aki lényegében közgazdász és soha életében semmi köze nem volt az egészségügyhöz. Őt azért kellett betennem, mert a Rákóczi Bank 2000-ben történt visszaéléseiből spórolt pénze már fogyóban volt és kellett neki valami jólfizető állás.
  • Csabi oktató és jogász. Gőze sincsen az energiáról, internetről és úthálózatokról. Ideális közlekedési miniszter. Eredetileg egy mondvacsinált titulust kapott, amiért nem kotyogta ki, miket talált Győrben, miután átvette tőlem az ottani posztot.
  • Kingát, Árpi bácsira való tekintettel vettem csak be a kormányba. Mint pszihiáter kiválóan kezeli a külpolitikai kérdéseket. Legutóbb amikor Fico éppen magyarokat veretett, felhívta és és ezt mondta: Fico, látom bánt valami, nem akarsz róla beszélni? Sok vizet nem zavar, lévén nincs semmilyen külpolitikai helyzet, amit kezelni kellene. Nincs magyarok elleni erőszak se Szlovákiában, se Szerbiában. Nincs orosz gázvita, amit illene külügyminiszterként is kezelni. Kinga tökéletes munkaerő!
  • Tibi az univerzális. Én csak így hívom őt. Nem csak kiváló pénzügyminiszter, de mint rendészeti miniszter is tökéletesen megállja a helyét. Ezen kívül bármely más területen képes tanácsokat adni, legyen szó bármiről. Ha lehetne akkor minden miniszteri posztra őt tenném. Ez nem is rossz ötlet. Majd megkérdezem Tibit, hogyan lehetne ezt megoldani.
  • Pityu ért a gyerekek nyelvén és komoly előremutató elképzelései vannak az oktatás tekintetében. Ő az amerikai oktatási rendszer támogatója, tökéletesen érti és tudja miként kell a magyar fiatalok IQ-ját az ővéhez közelíteni. Az pedig csak egy apróság, hogy szegénynek ez a szám olyan szobahőmérsékleten mozog (és nem fahrenheitben). Az, hogy beszélni sem tanult meg rendesen, ennek fényes bizonyítéka. Szeretem őt. Olyan aranyos. Ezért is tagja a kormánynak.
  • Imikéről mindig az jut eszembe, hogy azok mennek testnevelő tanárnak a főiskolán, akik más területen nem volnának képesek diplomát szerezni. Ezek alapján csodálkoztok, miért környezetvédelmi és nem sportminiszter lett Imrusból? Hát azért mert Imrus a Magyar Természetbarát Szövetség főtitkáraként dolgozott és mint ilyen kiváló ismeretekkel rendelkezik minden környezetpolitikai kérdésben. Elvégre a focipályán, ahol edzősködött, mindig szép zöld volt a gyep. Erre mintegy vizsgamunkaként tekintettem amikor beválasztottam.

A többi miniszterem sem hozzáértőbb, de legalább valamelyest köszönő viszonyban állnak betöltött posztjukkal.

Kicsit elkalandoztam. Tehát gazdasági egyeztetés. A javaslatok kommentálásától rendre kitértem. Kicsit unatkoztam is, mivel így nem tudtam megcsillantani Omanban szerzett arab szókincsemet, valamint nem tudtam példálózni Dél-Jemen gazdasági mutatóival sem. Az élet csupa lemondás.

Gyors eredményeket így se várjatok kedves Barátaim, mivel nem merem egymagam vállalni a felelősséget ezért csak lassan, mindenről egyeztetve lehet döntéseket hozni. Legutóbb, ha jól emlékszem Horváth Ágit rúgtam ki mindenféle egyeztetés nélkül, holott ő csak azt csinálta amit mondtam neki. És annak mi lett a vége. Meg kellett játszanunk az SZDSZ-el a koalícifelbomlós vígjátékot, amiért - mint már írtam - bízvást számíthatunk Oscar-díj jelölésre is. Szóval, bűnbakra mindig szükség van, és akkor Ági vitte el a balhét. Nem lesz ez másképp most sem. A köztes egyeztetés azt a célt szolgálja, hogy ne legyek felelősségre vonható, ha a dolgok balul ütnek ki. Milyen vicces: BAL-ul ütnek ki. Ezt a legközelebbi pártgyűlésen elmesélem a többieknek.

Mivel biztosra kell mennem és az IMF hitel mintha nem lenne elég, szépen csendben újabb hitelt vettem fel, ezúttal Európai Beruházási Banktól. Tehát senki se higyje, hogy bármilyen gazdaság-, adózás- vagy járulék-átalakítás kihúz minket a szarból  a szorult helyzetből, itt csak a Tibi csoda segíthet. Vagy még több hitel. Bár nem tudom, ha az IMF hitelért az ország vagyonával felelünk, akkor ezért az új kölcsönért milyen fedezetet kell adnunk. Szerintem egész Kurva-országot. És igen, megcsináltuk!

Mi a mi menetrendünk? Valahogy kihúzni a következő választásig. Addig pedig minnél több hitelt felvenni, minnél több pénzt elkölteni, hogy ha mi már nem nyerhetünk, akkor legalább a következő kormánynak se legyen könnyű dolga.

Közben sikerült lezáratnom a várost. Már a NATO-csúcsnál is bebizonyosodott, hogy nagyobb nemzetközi delegációk fogadására Budapest teljesen alkalmatlan, mivel a főbb utak lezárása teljesen megbénítja a közlekedést. Ez cseppet sem gátolt abban, hogy egy újabb hasonló méretű találkozót szervezzünk. Ez pedig a Nabucco-konferencia. Ilyenkor minden költség, a vendéglátót terheli, nem is beszélve az utak biztosításáról, a védelemről, szállásról és étkeztetésről. Ez nekünk belefér, főképp, hogy olyan dologról lesz szó, ami teljesen nyilvánvaló és elfogadott. Mondhatni semmi megbeszélnivaló nem lesz, mivel az EU-nak is célja az orosz gázfüggés megszüntetése. Lényegében nyitott kapukat döngetünk, de ennek is meg kell adni a módját és el kell költeni sokmilliót. Máskülönben nincs semmi értelme.

Vegyetek fel hitelt Ti is Barátaim, amit még unokáitok is fizetni fognak!

 

Forrás:http://www.kapcsolat.hu/blog/display/73210

WebTag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-gyurcsany.blog.hu/api/trackback/id/tr15904066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ajtony 2009.01.26. 22:25:05

Szia!
Találó a HR politikát illető kritika. Mi régebben azt hittük, hogy körbeállítják ugyanazt a társaságot, és körbe-körbe kocogás közben elordítja magát a "Boss" - most! Mindenki arra a székre ül, ahol van. A teljesen univerzális Draskovics, és Lamperth valahogy így került folyton miniszteri székbe.
Apropó - a puliról és a családi szalonnás rántottáról is nyom minden alkalommal valamit. Természetesen érthetetlen és összefüggéstelen módon.

Üdv
süti beállítások módosítása