A mai bejegyzést egy közmondással kezdem: Más szemében a szálkát is, magáéban a deszkát sem. Ennek jegyében készült a legutóbbi blogírásom. Az Ellenség választási ígéreteit elemzem és jósolok. Persze nem Nostradamus módra, sokkal inkább Delphoit tekintem példának, tehát jóslataim ködösek és kétértelműek. Az egy mellékes szál csupán, hogy süt belőlük a gyűlölet és a rosszindulat. Addig merészkedek, hogy vázolom a lehetséges következményeket, persze mindezt saját furcsa - talán kissé beteges - világképemen keresztül.

De nézzük MI mit ígértünk és mennyire tartottunk be nektek azokat, az elmúlt 8 év során. Lássuk be, időnk bőven lett volna teljesíteni mindet.

Első 4 évben

MEGSZORÍTÁSOK

A következő hangoztt el a számból egy interjú során:
„Riporter: Miért kevés a bátorság ahhoz, hogy kimondja, hogy akár megszorító intézkedések is lehetnek szeptembertől, nyártól?
Mire én: Nem a bátorság hiányzik, nincs ilyen
szükség." (MTV, 2006. február 20.)

ADÓEMELÉSEK

„A mi kormányunk az adócsökkentés kormánya. Legőszintébb becsületszavamra mondom.”
(Kossuth Rádió Krónika, 2005. július 5.)
„Csökkentjük a vállalkozások, az állampolgárok, a családok adóterheit.” (MSZP országgyűlési választási programja, 2006.)

Áfa-emelés

Az általános forgalmi adó eddigi 15%-os kulcsa 20%-ra emelkedett 2006. szeptember 1-től. Majd múlt éveben ismét 25% lett

Ingatlanadó

A kormány a 30 milliót meghaladó lakóés üdülő ingatlanokra bevezeti az ingatlan/vagyonadót adót.

Dupla járulék

2006. szeptemberétől a járulékfizetési szabályok megváltoztatásával legalább a minimálbér kétszeresének megfelelő összeg után kell fizetni a járulékokat.

Szolidaritási adó

A nyereséges vállalkozások és a 6 millió forint feletti éves jövedelemmel rendelkező magánszemélyek 4%- os szolidaritási különadó fizetésére lesznek kötelezettek. Ez késöbb eltöröltük.  

EVA

Az EVA mértéke 2006. október 1-től 15%-ról 25%-ra emelkedett.  

Kamatadó és árfolyamnyereség-adó

A korábban tervezettnél hamarabb kerül bevezetésre a kamat és a tőzsdei árfolyamnyereség adója. Az adó mértéke a kamat és árfolyamnyereség 20%-a.

JÁRULÉKEMELÉS

Az MSZP választási ígérete: „Mérsékeljük a társadalombiztosítási
terheket.” (MSZP országgyűlési választási programja,
2006.)

Kormány döntései:
Elhalasztásra kerül a 2007-re tervezett munkáltatói társadalombiztosítási járulékcsökkentés. Az egyéni egészségbiztosítási járulék mértéke 4%-ró 6%-ra emelkedik. A munkavállalói járulék a jelenlegi 1%-ról 1,5%-ra emelkedik- Az egyéni egészségbiztosítási járulék 6%-ról 7%-ra nő 2007. januárjától.

Tételes egészségügyi hozzájárulás


Az MSZP választási ígérete: „2006-ban megszűnik a tételes egészségügyi hozzájárulás.” (MSZP – Új Magyarország Program, 2006. március)
Kormány döntése: 2006. novemberében nem szűnik meg a mai 1 950 Ft-os tételes egészségügyi hozzájárulás.

FIZETŐS EGÉSZSÉGÜGY
 

Kökény Mihály népegészségügyi kormánymegbízott: „Az egészségügy nem lesz fizetős.” (Győr, 2006. április 6.)

Kormányzati döntés: A háziorvosi, a gyermekorvosi és a fogászati ellátásért, valamint a járóbeteg-szakellátásokért 300 forint vizitdíjat kell fizetni. Késöbb ezt megszűntettük.

KÓRHÁZAK MEGSZÜNTETÉSE


„Nagyszabású kórházfelújításokat, -bővítéseket, -rekonstrukciókat hajtunk végre.” (MSZP országgyűlési választási programja, 2006.)
Kormányzati tervek: Az egészségügyi reform részeként harmadával csökken a kórházi ágyak száma. Összesen alig több mint negyvenezer kórházi ágy és negyvennyolc kórház
marad meg a kormány szándékai szerint…

ENERGIAÁR-EMELÉSEK

Gyurcsány Ferenc: „Nem engedjük, hogy a lakossági gázárak növekedjenek; egy fillérrel sem fognak nőni.” (MSZP választmányi ülés, 2005. október 1.)
Kormányzati döntés: 2006. augusztusában emelkedik a gáz és a villamos energia fogyasztói ára: A gáz fogyasztói ára átlagosan 30%-kal emelkedik. A villamos energia lakossági ára 10-14%-kal nő. A kormány 2007-ben újabb gázár-emelést tervez.

TANDÍJ


Arató Gergely (MSZP), Oktatási Minisztérium politikai államtitkára: „Ami a tandíjat illeti, ebben nekünk is egyértelmű az álláspontunk, szeretnénk fenntartani az államilag finanszírozott helyek jelenlegi rendszerét…” (MTV1 Este, 2006. március 29.)
Kormányzati döntés: 2008-tól bevezetésre kerül a tandíj az egyetemeken és a főiskolákon: alapképzésben: 105 ezer forint, mesterképzésben: 150 ezer forint

REÁLBÉR-CSÖKKENÉS


Az MSZP választási ígérete: „Az európai bérfelzárkóztatási program megvalósítása során ezért a reálbérek éves növekedésének lépést kell tartania a GDP éves növekedésével.” (MSZP országgyűlési választási programja, 2006.)
Kormányzati döntés: Előzetes prognózis szerint az egykeresőre jutó reálbér mintegy 4%-kal fog csökkenni 2007-ben 2006-hoz képest.

MUNKAHELYTEREMTÉS
Az MSZP választási ígérete: „400 ezer új munkahelyet teremtünk” (…) „Otthon is talál magának munkát” (Új Magyarország Program, 2006. országgyűlési választások) Helyzet: A munkanélküliség folyamatosan emelkedik,jelenleg 7,5 %, és az év végéig el fogja érni a 8 %-ot.


NYUGDÍJ
Az MSZP választási ígérete: „Folytatjuk a nyugdíjak gyors felzárkóztatását.”
Kormányzati döntés: Ha egy nyugdíjas munkát vállal, akkor nemcsak a munkával szerzett jövedelme, hanem a nyugdíja után is adóznia kell. Jövő évre a Magyar Nemzeti Bank 8 %-os inflációt jósol, miközben a kormány mindössze 4 %-os nyugdíj-emelésről döntött.

 

És akkor nézzük, amit a legutóbb igértünk nektek, kis barátainnak közösen.

MSZP
     
Panelprogram.    
Autópálya-program folytatása    
Tornacsarnok-építési program vidéken (sportstratégia)    
Euró 2010-re    
Munkabér-biztosítás kiterjesztése    
Magyar Vállalkozások Bankja    
Előnyugdíj 55. év feletti munkanélkülieknek    
Budapesti fejlesztések    
Ingyenes tömegközlekedés 62 év felett    
Újabb nyugdíjas csomag: mezőgazdasági nyugdíjszerű járadékosok ellátása, 13. havi nyugdíj kiterjesztése, 90-95-100 évesek extranyugdíja    
Iskolafelújítási program    
Olcsóbb fogamzásgátló eszközök fiataloknak    
SZDSZ
     
Egykulcsos, 20%-os adó (áfa, társasági adó, szja és nyugdíjjárulék)    
Euró 2010-re    
Autópálya-program folytatása    
Egészségügyi reform    
Privatizáció folytatása    
Iskolai internet sávszélességének növelése    
Megyék eltörlése    

 

Meg lehet nézni mi minden valósult meg ezekből az ígéretekből!!! Kb. annyi mint amennyi a fejemben van. Semmi.

Sajnos azonban van egy párt idehaza, aki nem kamu ígéretekkel bombázza a népet, hanem valódi, kidolgozott és végigvihető programot ígér. Érdemes elolvasni, bár meglehetősen hosszú. Mi nem szoktunk ennyit írni, mert még felesleges ennyire kidolgozni a hazugságainkat.

http://www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2010OGY.pdf

Végszónak, hogy lássátok, nem a habokra beszélek. Gondolom mindenki emlékszik a következő mondatomra: "Lassan mondom, hogy mindenki megértes, NEM LESZ GÁZÁREMELÉS". Na jó emeltünk rajta mégis. Nem kicsit, nagyon. Igen megcsináltuk!

Még egy érdekes téma maradt a végére. A Hajdú-Bét, amit Gordonka pár éve sikeresen tönkretett, ezzel több libatenyészőt is csődbe jutattot, nem egyet öngyilkosságba kergetett, most ismét a hírekbe került. Ugyanis - vélhetően felsőbb utasításra - a felszámolás alatt álló cég először hitelezőjét a Raiffeisen Bankot fizette ki és nem a gazdákat. Bizonyára "véletlen" egybeesés, hogy Gordi pont minap jelezte, hogy megpályázza az említett bank vezérigazgatói pozícióját. Szerintem ez a 2 millió euró támogatás bizonyára pozitívan befolyásolja a bécsi vezetést a döntésben.

Ha már közmondással kezdtem zárjam is azzal. Az ígéret szép szó, de ha betartanak azt nagyon nem szeretem! Húzzunk hát bele!

Forrás: http://kapcsolat.hu/blog/kenyer_helyett_is_cirkusz_lesz

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-gyurcsany.blog.hu/api/trackback/id/tr861684027

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vigyázat netkampány zajlik! 2010.01.21. 14:02:15

  Pier vagyok. 193 cm magas, kék a szemem és szőke a hajam. Szabadidőben sportolok, és a hobbim, hogy virágot szedek neked. Julcsi amióta Interneten keres társat pontosan tudja, hogy az előbbi üzenetet lehet, hogy a szeplős Ödönke írta neki, hunyo...

Trackback: Vigyázat netkampány zajlik! 2010.01.21. 12:41:05

" A mi kommunikációnkhoz teremtjük meg a befogadó közeget. Ha minden héten kapnak valamilyen cigánybűnözésről szóló hírt, akkor egyre komolyabbnak látják a problémát” Pier vagyok. 193 cm magas, kék a szemem és szőke a hajam. Szabadidőben spo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jpmjpm 2010.01.20. 11:10:42

Ferenc kb. akkora idióta kezd lenni mint a Ficó!

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2010.01.20. 11:30:53

Nem tudom h ez most sértés vagy dicséret akart lenni :P
süti beállítások módosítása