Történelmi pillanat a mai, ugyanis sikerült 3 év után az első képet becsatolnom a blogomra. Azt gondolnátok, hogy ez a kép - péntek lévén - valami családi fotó lesz, mint például ahogyan Totó meg én a Financial Times olvassuk a bőrfotelban vagy ahogy éppen Tibivel nyaljuk egymás seggét társasjátékozunk vagy beszélgetünk. Persze ilyen képet is kitehettem volna, de úgy gondoltam, hogy ez a médiatörténeti pillanat kiváló lehetőség arra, hogy bebizonyítsam nem csak irásban és szóban, de képekben is kiválóan tudok füllenteni. Ez nem olyan hazugság, mint amikor a Válságról úgy beszélek, mint aki ura a helyzetnek, ez csak kis torzítás.

Tehát az első kép feltétele arra ösztökélt, hogy felcsapjak pénzügyi elemzőnek. Erre még Jancsi tanított, ő általa tudom miként kell grafikonokat elemezni mégpedig olyan módon, hogy mindig a számomra kedvező adatot tudjam kiolvasni belőle. Jani ennek az 5-danos zen nagymestere. Legutóbb talán pont azzal sikerült belopnia magát a médiába, hogy egyszerűen átugorva a tényeket, a forint történelmi mélypontját úgy reagálta: a jelenlegi árfolyamnak nincs magyar specifikuma, "nem a hazai fundamentumok értékelése" jelenik meg ebben az árfolyamban. Hiába a pozitív gondolkodás, sajnos a tények Jani ellen beszéltek pedig még nekem is könny szökött a szemembe, amikor ugyanezen nyilatkozat végén kijelentette: nem kell államcsődtől tartani. Kurva-ország finanszírozása folyamatosan biztosítva van, a jegybank devizakészletei fel vannak töltve, ez jelenleg több mint 20 milliárd eurót jelent. "Ebben a kérdésben nincs oka semmiféle bizonytalanságnak" - fogalmazott. Bár kicsit még én is furcsának tartom, hogy akkor most miért van szükség újabb kétmilliárd euró lehívására az európai uniós hitelkeretből? Annó az uniós hitelszerződések megkötésekor még biztonsági tartalékról beszéltünk, most pedig örömhírként közöljük az újabb részlet lehívását. Szerencsére a médiában ezt a tényt még sikerült eltussolnunk, de félek nem tudjuk majd sokáig titokban tartani. De végülis kit érdekel? Tenni úgyse tudtok ellene! Lárifári.

Szóval a blogon sikerült pár grafikont betűznöm és utána megmagyaráznom, hogy miért is jó a politika amit folytatok. Ügyesen a zlotyit vettem elő, mint összehasonlítási alap és azzal magyarázom meg a sok félkegyelműnek blogolvasóknak, hogy mennyire visszaállt a bizalom, hála a jó politikai lépéseknek. Nektek Barátaim azonban készültem egy másik grafikonnal is. Ezen már az összes környező ország árfolyamingadozása látható az eurohoz viszonyítva és egészen más képet láthattok. Érdemes megnézni, ahogy a cseh korona már jópár napja, hete folyamatosan erősödik valamint, hogy a sokáig velünk együtt mozgó román lej mennyivel korábban volt képes szembeszállni a Válság gyengitő hatásaival. Ezeket a tényeket a másik grafikonból ki is töröltem, csak zavaró és félrevezető lett volna. A forint látszólag erősödésének pedig semmi köze az általam folytatott politikának, csupán annyi történt, hogy a térséget amibe Kurva-ország is beletartozik a svájci tanács kimozdította a kiemelten kritikus zónából. Ennyi. És íme a nektek szánt grafikon:

 

 

Van még két grafikon amit szeretnék veletek megosztani. Az első az ország gezdasági helyzetének megítélése a Ti véleményeitek alapján.

 

A második pedig az infláció és a munkanélküliség jövőbeni képét mutatja. Igen a felfelé mutató vonalak nem túl biztatóak.

Mindkettőt a Medián készítette, igy sajnos nem tudtam belerajzolgatni és a kedvemre átvariálni, hogy kedvezőbb képet mutasson. Majd lehet, hogy megkérem a Jancsit, hogy nyilatkozzon valami okosat ezen mutatók alapján is. Egyébként, amikor Janó ilyen elemzéseket olvas, akkor mindig leveszi a sszemüvegét, így a tényeg egyáltalán nem befolyásolják a döntések meghozatalában. Hiába, neki ez a munkamódszere.

Péntek lévén már megszokott, hogy a blogomon könnyed hangvételben beszélek a hétvégi teendőimről és családi dolgaimról, így mutatva meg, hogy valahol, nagyon mélyen én is ember vagyok. Sajnos ez ma kimaradt, de nektek Barátaim elárulom, hogy húsleves lesz, rántotthússal és sültkrumplival, mert a gyerekek ezt nagyon szeretik, valamint, hogy vasárnap természetesen álszentkedni fogok és igazi magyarként én is kitűzöm azt a piros-kék-sárga mittoménmint, ja megvan nemzeti színű kokárdát a mellkasomra.

Remélem nem lesz semmiféle rendbontás. Bár erre is felkészültünk és a lovasrendőrség új gumibotokat is kapott. Ezek picivel hosszabbak, mint az eddig használtak, lényegében akár lovassági dárdaként is funkcionálnak. Sok fellépést tervezek, mivel ez kiváló lehetőség a nép butítására és befolyásolására, de egy szavamat se higyjétek el. Természetesen öltönyöm alá fel fogom venni a szuperhős ruhámat, hátha szükség lesz rá és nem felejtek el zsebkendőt vinni, hogy egy-egy jólsikerült beszédem után le tudjam törölni könnyeimet. Mert ha hiszitek ha nem, én elsősorban nem államfő, nem is férfi, nem is férj vagy apa esetleg politikus hanem piréz magyar vagyok.

Ez olyan szép volt, hogy megérdemlek magamtól egy meleg, baráti kézfogást elismerésem jeleként. Mástól ilyet úgy sem kapok.

Úgy belejöttem a képcsatolgatásba, hogy felteszem amit egyik gyermek-rajongóm rajzolt egyik általános iskolában. A képet nem igazán értem, de kedves dolog, hogy gondolt rám. Biztosan büszke, hogy ilyen nagy seggfej ember mint én kiteszi a képet a blogjára.

 

 

 

 

Boldog és nyugodt ünnepet Barátaim!

 

Forrás: http://kapcsolat.hu/blog/az_arfolyamok_alakulasarol

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-gyurcsany.blog.hu/api/trackback/id/tr351000556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása