Mai blogbejegyzésemen felcsaptam filmszakértőnek. Ezen nincs mit csodálkozni. Mindig együtt szoktam ebédel Vajnával meg Spielberggel, ha Kurva-országra látogat. Ilyenkor az ember sok filmes kulisszatitkot megtudhat. És természetesen rendszeresen olvasom a Financial Times mozimellékletét. Szóval méltán léphetek akár Réz András nyomdokaiba is ekkora tudás birtokában.

A mai bejegyzésemben a Válságot a Mártix című filmhez hasonlítom, és ezen metafóra mentén próbálom elemezni azt. Elsőre persze nem világos, hogy mi köze van Kurva-országnak Zionhoz, de arra próbálok a magam érdekes módján utalni, hogy a világban a virtuális túl nagy teret nyert és most a Válság miatt újra a valóságos dolgok lesznek majd fontosak.

Ez a filmhez hasonlítás annyira megtetszett, hogy nektek Barátaim folytatom a sort, filmcímekkel és általam belegondolt tartalommal:

  • Piszkos 12 - A kormányom tagjainak életéről szóló dokumentumfilm.
  • 10000 BC - Ez a film szintén egy dokumentumfilm, ami Kurva-országot mutatja be kormányzásom után.
  • Több mint testőr - Természetesen ez a film Rólam szól. A film csúcspontján karomban viszem ki az alélt Budai Bernikét a sajtótájékoztatóról. Feledhetetlen alkotás!
  • Szakíts ha bírsz - Közös kultfilmünk az SZDSZ-el, több jelenetet is innen kölcsönöztünk a koalíción felbomlásakor.
  • Osztály vigyázz - Ez Hiller Pityu életéről szólna, bemutatná benne kíváló népművelő programját. Sajnos ezt a filmet újra kell majd szinkronizálni, mert Pityunak komoly gondja lenne a szöveggel.
  • Rambó - A film a mi Tibinkről szólna, ahogy leszámol az alvilággal. Természetesen csak a nemcigány részével. Így talán ez inkább rövidfilm lehetne. Egyébként azt összes Segal, Stallone, Schwarzenegger és BruceWillis filmet is a Tibi neve fémjelezné. Ezen kívül a Terminátorban ő játszana minden főszerepet.
  • Csillagok háborúja - A gonosz lázadó jobboldaliak támadásokat intéznek a Baloldali Birodalom ellen. A lázadásokat leverik, a bűnösöket kivégzik. Ez a kedvenc filmem!

A blog végén még jósolni is megpróbálok. Azt jövendölöm, hogy ez a mostani időszak biztosan benne lesz majd a jövő történelemkönyveiben. És persze titkon remélem, hogy Én magam is benne leszek. Igaz nem úgy, mint a kiváló politikus aki sokat tett az országért, hanem mint aki végképp eladta és adóságba döntötte Kurva-országot.

Végülis mindegy, csak benne legyek.

Na gyerünk Barátaim, tegyük a dolgunkat!

 

Forrás: http://kapcsolat.hu/blog/tobb_mint_gazdasagi_valsag

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-gyurcsany.blog.hu/api/trackback/id/tr76939210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása