PeterBogyo 2009.03.25. 16:36

A lett példa

A tegnapi idegroham után, ma már újból nyugodt hangnemben írok a blogon. Tibi ajánlott egy íváló meditációs formulát, amit a pszihiátere javasolt neki, ha nehéz helyzetbe kerülne. A meditáció lényege, hogy képzeljük magunkat valaki olyannak a helyébe, aki nyugalomban és békességben éli életét.

Első próbálkozásom kudarcba fulladt. Totóra gondoltam és beleéltem magam a helyzetébe. Egy kutyaházban feküdtem, kintről behallatszott egy enyhén sejpítő ember hangja. Totó gyere ki! Totó, gyere, kiskutyám! Én meg csak ülök és a Financial Time egy régebbi számán rágom át magamat a szó szoros értelmében. Tele volt a szám papírral, ahogy egymás után faltam az oldalakat. Kintről folymatosan hívnak. Totó gyere ki vagy lemondok a gazdiságról. Konstruktív bizalmatlansági indítványt nyújtok be, aztán nézhetsz, hogy ki lesz majd, aki sétálni visz. Engedek a fenyegetésnek és kikecmergek a házból. Ettől nem lettem nyugodtabb. Sőt nagyon idegesített ez a sejpítős figura. Aztán bevettem két nyugtatót és ez segített. Nem is gondolná az ember, hogy a keleti tanok elsajátítása ilyen csodákra képes. Kösz Tibi!

Közben a blogon új példaképet választottam. Ivars Godmanis a lett kormány miniszterelnöke, aki szintén nem olyan régen mondott le hivataláról. Természetesen az ő és jómagam lemondása közötti párhuzam tekintetében megint eltitkolom a lényeget füllentek. Nevezetesen azt nem adom barátaim tudtára, hogy Lettországban új kormány is alakult, aminek a jobboldali liberális Új Idő mellett a nacionalista Polgári Szövetség, és három eddigi kormánypárt, a Haza és Szabadság Konzervatív Szövetsége, a magát hagyományos nemzeti pártként meghatározó Néppárt, valamint a Zöldek és Földművesek Szövetsége a tagja. A korábbi koalíciós partnerek közül egyedül az eddigi miniszterelnök, keresztény értékrendű pártja nem kap helyet az új kormányban. Nálunk ilyenre nem számíthattok, mert ha Kurva-ország bele is döglik akkor sem adom ki a hatalmat a kezemből. Közben Sólyom is az előrehozott választásokban látja a megoldást, de majd megnézheti magát, milyen kakukktojást talál egyik nap a fészkében.

Apropó szólok is a Veres Janinak, hogy dumáljon már a bűnöző haverjával, van egy csomó megbízásom a számára. Ne megyek és jól be(le)húzok ennek a Sólyomnak, tegyét Ti is ezt Barátaim.

 

 

Forrás: http://kapcsolat.hu/blog/a_lett_pelda

WebTag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-gyurcsany.blog.hu/api/trackback/id/tr291025164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása