Kedves Barátaim! Mai blogbejegyzésemben nem kisebb rejtélyről rántom le a leplet, mint az időzónák. Gondolom sose hallottatok arról, hogy a világ egyes területei más-más időzónába esnek. Jómagam több éves kutatás után jutottam erre a meghökkentő eredményre. Erről írok a mai blogbejegyzésen. Tudtátok például, hogy "Pekingben hét órával több van, mint Budapesten. Amikor itthon délután van, ott akkor mentünk aludni, és éppen akkor keltünk fel, amikor itthon lefekvéshez készülődtek. Pechünkre visszafelé ez éppen fordítva van. Miután hazatértünk egyetlen éjszakára, mehettünk Moszkvába, ahol megint két órával több van, mint itthon." ? Ugye milyen érdekes? Nem tudom melyik Nobel-díjat kaphatnám meg ezért a felfedezésemért.

Persze nem csak erről írtam ma. Kicsit aláztam még a magyar kultúrát, a magyar szociálpszihológiát, illetve a közhangulatot, mindezt mint egy kívülálló teszem, hiszen nem érzem egy cseppet sem felelősnek magam azért, hogy a helyzet idáig fajult. Inkább a történelmet hibáztatom. Perszen nem említem Trianon, ahol lényegében nagyobb büntetést róttak ránk, mint a háborút kirobbantó Németországra és területünket tekintve többet veszítetünk, mint az összes vesztes ország együttvéve. Ezt én csak "panaszkultúrának" hívom, mivel így el lehet bagateliználni a tényeket. Mennyivel jobban mutat, ha azt mondom, hogy hát igen, mi ilyen keserű nép vagyunk, mint szembenézni a sokévnyi elnyomással és tenni, fellépni az igazságtalanság ellen.
 
"Abban kellene versenyezni, hogy ki tud ezért többet tenni."

 

Forrás: http://kapcsolat.hu/blog/idozonak_kozti_utazasok

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-gyurcsany.blog.hu/api/trackback/id/tr891562512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása