Ma bejegyzésemben megcsillantom elméleti felkészültségemet a politika terén, és olyan általános -  önmagában semmitmondó - frázisokat csattogtatok, hogy erről értelmeset írni nem is lehet. Állam-Piac-Kultúra hatását, elemezgetem, miközben jómagam is tudom ,hogy ennek az egyensúlynak a felborulásáért Minket terhel a felelősség. A végén még odaböfögök egy mondatot, ami bizonyára elkerülte barátaim figyelmét de nektek igaz Barátaim idemásolom ,hogy értsétek mire is gondolok.

"Ha az állam több feladattól és felelősségtől szabadul meg, mint amennyit másik két társa át tud venni, akkor rendetlenség lesz. Ha kevesebbet ad át, mint amennyit azok át tudnak venni, akkor nem ad elég teret a már meglévő szabad társadalmi energiáknak, ezzel pedig lassítja a polgári modernizációt, a fejlődést. A rendszerváltozás lelkesült demokratizáló, államtalanító hevületében mintha nem értettük volna ezt az összefüggést. De talán még most sem késő."

Nem tudom kinek tűnik fel  e sorok mondanivalója. De röviden összefoglalom Nektek. Elkúrtuk! Nem kicsit! Nagyon! Ennyi.

Ahogy közeledik a Választás, úgy nő meg a különféle elemzések, femérések értéke. Érték alatt itt arra is gondolok, hogy egyre nagyobb pénzeket kell fizetnünk azért, hogy a számunkra kedvező eredményeket kidomborítsák, míg a kedvezőtleneket elhallagassák a különféle médiák. Jelenleg a Fideszt a teljes felnőtt lakosság 37 százaléka támogatja, az MSZP-re a korábbi hónapokhoz hasonlóan a teljes lakosság 11 százaléka szavazna. Azok közül, akik biztosan elmennének szavazni, a pártválasztók közül 63 szavazna a Fideszre, míg az MSZP-re 19 százalék. A két nagy párt mellett továbbra is a Jobbik jutna a parlamentbe, ha most lennének a választások: a Tárki felmérése szerint decemberben a teljes népességen belül 7 százalék, a biztos szavazó pártválasztók között pedig 12 százalék támogatja a pártot. A biztos szavazó pártválasztók körében az LMP támogatottsága 3 százalék. Az SZDSZ és az MDF a teljes lakosság körében és a biztos szavazó pártválasztók körében is 1-1 százalékos táborral rendelkezik. Ez így leírva nem olyan ütős, mintha az ember egy grafikonon nézné az arányokat, ezért kedves Barátaim, csak most, csak itt, csak nektek egy grafikon, amit saját kezemmel készítettem nektek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem tudom feltűnt e bárkinek is milyen kevés a különbség köztünk és a Jobbik között?

 

A másik fontos téma a héten, hogy kinek mi áll a zászlóján. Viki humorérzékének és kreativitásának teljes hiányáról tett tanubizonyságot, amikor különféle pártzászlókra talált ki hangzatos feliratokat.Szerinte a MSZP zászlaján az áll, hogy "Gyurcsány-korszak 2"; az SZDSZ-én "viszontlátásra"; az MDF-én "Bokros-csomag"; a Jobbikén pedig az, hogy "erőszak". Pedig ennél lehetett volna sokkal fantáziadúsabb is. Gondoltam gyártok én is pár zászlót nektek.

Az MSZP zászalján egy béka ülepe látható alulnézetből. ezzel jeképezve azt, ahova az országot az elmúlt 8 év alatt juttatuk. Az SZDSZ lecseréli eddig zászlóját egy szivárványszínűre, rajta egy roma sorskerékkel és egy dávidcsillaggal. MDF eladta a zászlót és belőle kifizette a gázszámla elmaradásokat, így ők zászló nékül maradtak. A Fideszén pedig egy szépen becsomagolt, masnival átkötözött, de rohadó narancs lehetne a címer. Végül a Jobbikén egy Nagy Magyarország térkép díszelegne.

Hát most bele kellene húznunk!

 

Forrás: http://kapcsolat.hu/blog/a_polgari_tarsadalomrol

PS: Még egy apróság, ami biztos hogy elkerület a figyelmeteket. Az eredeti cím - ahogy ez a Forrás linkjéből is látszik, "A polgári társadalmakról"  nevet viselte, de a sajtóaim ezt hamar kijavíttatták, mivel a Polgári szót a Fidesz már lefoglalta. Látjátok ilyen apróságokon múlik a dolog.

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-gyurcsany.blog.hu/api/trackback/id/tr961604282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása